ZUPA FORSZMAK

Reklama

Opis przygotowania

Na oleju podsmażyć cebulę dodać pokrojone w kostkę mięso, delikatnie podsmażyć potem dodać pokrojoną w kostkę paprykę, pieczarki, parówki, ogórki i kukurydzę dusić na wolnym ogniu p15 minut, podlać wodą od 3 do 4 litrów, gotować na małym ogniu około godziny, potem na margarynie zrobić zasmażkę, ma mieć złoty kolor, wlać do zupy i chwilę gotować przyprawić i dodać przecier.

Składniki

  • 1/3 szklanki olej, 2 cebule,
  • 1 kg filetu z kurczaka,
  • 2 papryki czerwone,
  • 1/2 kg parówek cienkich,
  • 1/2 kg pieczarek,
  • 5 ogórków kiszonych,
  • 2 puszki kukurydzy,
  • przecier pomidorowy,
  • 2 kostki rosołowe,
  • 1/2 kostki margaryny,
  • 6 łyżek mąki,
  • pieprz, maga, vegeta, czosnek granulowany, papryka w proszku,
  • woda,

Podobne przepisy do ZUPA FORSZMAK