Zupa meksykańska

Reklama

Opis przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć dodać pokrojone mięso i smażyć razem dodać pokrojone pieczarki, następnie zalać to wodą i gotować, dodać także pomidory, liście laurowe i ziele, rozdrobniony czosnek, następnie wrzucić pokrojoną paprykę, kukurydzę i na końcu dopiero fasolkę, jak już mięsko będzie miękkie i warzywa także, dodać przecier pomidorowy i doprawić zupę do smaku.

Składniki

  • 70 dag filetu z kurczaka, 1 duża czerwona papryka,
  • 1 papryka żółta,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 1 puszka czerwonej fasolki,
  • 2 cebule,
  • olej do podsmażenia,
  • 0,5 kg pieczarek,
  • 1 puszka pomidorów,
  • przecier pomidorowy do smaku,
  • papryka ostra w proszku do smaku,
  • woda,
  • 2 ząbki czosnku,
  • pieprz, wegeta, liść laurowy, ziele angielskie

Podobne przepisy do Zupa meksykańska