Zupa Ogórkowa

Reklama

Opis przygotowania

► Obraną marchewkę, pietruszkę, seler i por zalać wodą dodać liście laurowe, ziele angelskie, vegetę i gotować na półmiękko.

► Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do wywaru z warzyw i gotować do ich miękkości.

► Z mąki i masła zrobić zasmażkę i dodać do zupy / zagotowć /. Dodać świeżo posiekaną natkę pietruszki z koperkiem / doprawić przyprawami /. Na sam końiec domieszać słodką śmietanę.

Składniki

  • 1 Kg. Kiszonych ogórków2 Średnie marchewki
  • 1 Korzeń pietruszki
  • 1 Kawałek selera
  • 1 Por
  • 2 Liście laurowe
  • 4 Ziarenka ziela angielskiego
  • 3 Łyżki vegety
  • 100 ml. Śmietany ( słodkiej )
  • 2 Łyżki masła
  • 2 Łyżki mąki pszennej
  • 1 Pęczek koperku
  • 1 Pęczek natki pietruszki
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Zupa Ogórkowa