Zupa z Zielonej Fasolki Szparagowej

Reklama

Opis przygotowania

► Obraną marchewkę, pietruszkę, seler i por zalać wodą dodać gałąski cząbru, vegetę i gotować na półmiękko. Wyjąć ugotowane warzywa, pokroić w średniej wielkośći kostkę i z powrotem włożyć do wywaru.

► Fasolkę szparagową umyć, odciąć końce, pokroić w niewielkie ( 3cm. ) kawałki i dodać do wywaru z warzyw / gotować aż fasolka będzie miękka /.

► Z mąki i masła zrobić lekką zasmażkę i dodać do zupy / mieszając zagotowć /.

► Na końiec dodać posiekaną natkę pietruszki z koperkiem. Jak poczeba doprawić solą i pieprzem.

Składniki

  • 1 Kg. Zielonej fasolki szparagowej (Dulcina)1 Średnia marchewka
  • 1 Korzeń pietruszki
  • 1 Kawałek selera
  • 1 Por
  • 2 Gałązki cząbru ( 2 x 5 cm )
  • 1 Pęczek koperku
  • 1 Pęczek natki pietruszki
  • 3 Łyżki vegety
  • 2 Łyżki masła
  • 2 Łyżki mąki pszennej
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Zupa z Zielonej Fasolki Szparagowej