Delikatny rosół ugotowany na podrobach z kaczki

Reklama

Opis przygotowania

Umyte podroby,szyjkę i skrzydełka włożyć do
garnka ,zalać wodą dodać 4 ziarna ziela angielskiego,1 liść laurowy gotować na maleńkim
ogniu,w międzyczasie przypiec na płytce cebulę,
dodać do garnka.Po ok.50 minutach gotowania
dodać umytą i obraną włoszczyznę najlepiej z
kawałkiem kapusty włoskiej (niestety nie miałem),
gdy włoszczyzna będzie miękka dodać sól i pieprz
do smaku.Podawać z makaronem,posypać posiekaną
natką pietruszki.(nadmiar ugotowanej włoszczyzny
można wykorzystać do przyrządzenia sałatki
jarzynowej).

Składniki

  • We wnętrzu rozmrożonej tuszki kaczki znalazłemworeczek zawierający :
  • szyjkę kaczki
  • serce
  • wątrobę
  • żełądek
  • dodałem :
  • obcięte skrzydełka kaczki
  • młodą włoszczyznę
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • pól łyżeczki od herbaty mielonego pieprzu czarnego
  • sól
  • cebulę

Podobne przepisy do Delikatny rosół ugotowany na podrobach z kaczki