Ananas w miodzie.

Reklama

Opis przygotowania

Ananasa obrać , przekroić wzdłuż na cztery części.Wyciąć środkowy twardy trzon.Miąższ pokroić w grubą kostkę.Posypać cukrem i polać miodem,wymieszać i odstawić na ok.2 godziny,aż puści sok. Podgrzewać w rondelku całość i na małym ogniu gotować mieszając ok.20 minut.Można użyć ananasa w tej postaci do deserów i ciast lub zmiksować na frużelinę do gofrów. Jeśli nie zużyjemy całego od razu, możemy przełożyć do słoiczków,szczelnie zakręcić i pasteryzować ok.20 minut.Wtedy możemy go przechowywać przez kilka miesięcy.

Składniki

  • * 1 dojrzały ananas * 3 łyżki miodu
  • * 2 łyżki cukru
  • * sok z 1/3 cytryny

Podobne przepisy do Ananas w miodzie.