1. Zagnieć mąkę, masło i cukier na gładkie ciasto. uformuj z niego kulę i włóż ją na 30 minut do lodówki. Podgrzej piekarnik do temp. 200 stopni.
2. Wylep ciastem foremki, po czym ułóż je na blasze i piecz spody na dolnym poziomie piekarnika ok. 8 minut.
3. Rozpuść czekoladę w kuchence mikrofalowej lub w gorącej kąpieli wodnej.
4. Zblanszuj i obierz migdały, a następnie pokrój je na długie paski.
5. Wymieszaj w rondelku cukier, kremówkę i miód. Gotuj masę na wolnym ogniu przez 15-20 min., cały czas mieszając, aż nabierze konsystencji miękkiego karmelu. Na końcu dodaj do nadzienia cukier waniliowy i wrzuć pokrojone migdały.
6. Wyjmij babeczki z foremek i napełnij je płynną czekoladą, a następnie sosem karmelowym. Później poczekaj, aż nadzienie zastygnie.