Bigos

Reklama

Opis przygotowania

Skrzydełka myjemy i obgotowujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej i wszystkich przypraw. Wyjmujemy skrzydełka z wody i obieramy mięso. Kapustę siekamy. Przekładamy do naczynia z wywarem po skrzydełkach. Dolewamy wodę, tyle żeby cała kapusta się zakryła. Dodajemy pokrojoną marchewkę, kawałki mięsa, pokrojoną w półplasterki kiełbasę. Wszystko zagotowujemy. Po tym czasie dodajemy koncentrat. Gotujemy na małym ogniu do miękkości. Doprawiamy do smaku.

Składniki

  • 1/2 główki kapusty1/2 kg skrzydełek
  • 2 pętka cienkiej kiełbasy
  • kostka rosołowa Knorr Boczek wędzony
  • 2 marchewki
  • mały koncentrat pomidorowy
  • Przyprawy:
  • listek laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól, przyprawa do bigosu Vegeta,
  • łyżka Vegety,

Podobne przepisy do Bigos