Ciasto Pysio

Reklama

Opis przygotowania

Ciasto ubić tak jak na zwykły biszkoptu.

Z pół litra soku pysio zielonego odlać szklankę soku i rozmieszać 1 budyń, resztę soku zagotować z 2 łyżkami cukru i 1 łyżką masła.
Do gotującego się soku wlać rozmieszany budyń – zagotować. Jeszcze ciepły wylać na biszkopt i równomiernie rozprowadzić.

Tak samo postąpić z drugą połowa soku pomarańczowego.W jeszcze ciepłą masę wkładamy delicje i czekamy aż ciasto ostygnie.

Ubić kremówkę z cukrem pudrem, dodać tężejąca galaretkę zrobioną z 1 szklanki wody. Wylać na delicje i równomiernie rozprowadzić. Na wierzch przygotować drugą galaretkę wiśniową i włożyć ciasto do lodówki.

Składniki

  • Ciasto:4 jajka
  • pół szkl. cukru
  • 1 szkl mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa Budyniowa:
  • 0,5 litra soku pysio zielonego
  • 0,5 litra soku pomarańczowego, marchew, banan, jabłko
  • 2 budynie waniliowe
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżki masła
  • Masa:
  • 0,5 litra kremówki
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 galaretka czerwona wiśniowa
  • Dodatki:
  • 1 paczka delicji
  • 1 lub 2 galaretki wiśniowe

Podobne przepisy do Ciasto Pysio