Ciasto:
Białka ubić z solą i 6 łyżkami wody na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać do uzyskania białej bezy, następnie dodać żółtka, połączyć na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i upiec w temp. do 180st około 25-30 min
Masa jabłkowa:
Z brzoskwiń odlać syrop,dopełnić wodą do 2 szklanek i ugotować na nim budyń (jeśli budyń jest bez cukru dodać cukier)do gorącego budyniu dodać starte na grubej tarce jabłka,wymieszać i ostudzić.
Masa śmietankowa:
Śnieżki ubić z zimnym mlekiem pod koniec ubijania dodać żelatynę rozpuszczoną w małej ilości wody .
Brzoskwinie pokroić w mniejsze kawałki .
Zimne ciasto przekroić na dwa placki na dolnym rozsmarować masę jabłkową ,ułożyć pokrojone brzoskwinie i przykryć połową śmietany,całość przykryć drugim plackiem na którym rozsmarować resztę śmietany ,schłodzić .
Przed podaniem można dodatkowo udekorować .