Rumowy łaciaczek

Reklama

Opis przygotowania

Ciasto:
Margarynę rozpuścić z cukrem,wodą i kawą ,przestudzić .Do zimnej masy dodać 3 żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia ,ucierać do powstania pęcherzyków powietrza,na koniec dodać pianę z 6 jajek,delikatnie połączyć ,wylać do uszykowanej formy ,na ciasto układać łyżka porcję masy serowej .
Masa serowa:
Ser utrzeć z cukrem, dodać żółtka,stopioną margarynę i nadal ucierać na koniec dodać odrobinę proszku do pieczenia i budyń ,wymieszać .

Piec około 40 min w temp. 170-180st,po upieczeniu posmarować masą krówkową i posypać krokantem orzechowym lub tylko posypać cukrem pudrem

Składniki

  • ciasto:1.5 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 margaryny
  • 3 jajka
  • 5 łyżek cappuccino o smaku rumowym
  • 7 łyżek wody
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ser:
  • 1/2 kg białego sera
  • 3 jajka
  • 2 łyżki margaryny
  • 1/2 budyniu śmietankowego
  • 1 szczypta proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki cukru

Podobne przepisy do Rumowy łaciaczek