Czereśniowe babeczki z krokantem

Reklama

Opis przygotowania

Masło ucieramy z cukrem, dodajemy stopniowo cały czas ucierając mąkę z proszkiem, jajka i alkohol na końcu dodajemy 1/2 krokantu i wydrylowane czereśnie delikatnie mieszamy, masą napełniamy uszykowane foremki i pieczemy w temp do 180st, 30-35min. Upieczone polewamy roztopioną czekoladą i posypujemy resztą krokantu.
(nie posiadam nalewki czereśniowej więc zastąpiłam ją wiśniową)

Składniki

  • 125g masła100g cukru
  • 180g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • 2 łyżki nalewki czereśniowej
  • dodatkowo
  • 100g krokantu orzechowego
  • 1.1/2 szklanki wydrylowanych czereśni
  • 1 czekolada mleczna

Podobne przepisy do Czereśniowe babeczki z krokantem