Fasolka na żeberkach

Reklama

Opis przygotowania

Żeberka umyć i zalać wodą, gotować 15 minut, wsypać młodą fasolę i drobno pokrojoną marchewkę i pietruszkę, ziele angielskie i liście laurowe- gotować na wolnym ogniu, jak fasolka będzie w miarę miękka dodać pokrojone ziemniaki i nadal gotować, jak jarzyny będą miękkie rozpuścić śmietanę mąkę i odrobinę wody i wlać do zupy, zagotować, przyprawić do smaku przyprawami, dodać pokrojoną natkę pietruszki i koperek.

Składniki

  • 40 dag żeberek, 4 marchewki,
  • 2 pietruszki,
  • liść selera,
  • natka pietruszki,
  • koperek,
  • 0,5 kg fasoli,
  • 4 ziemniaki,
  • 2 łyżki śmietany 30%,
  • 2 łyżki mąki,
  • wegeta, sól,
  • pieprz, ziele angielskie, liście laurowe

Podobne przepisy do Fasolka na żeberkach