Filety z udka kurczaka o smaku musztardowym.

Reklama

Opis przygotowania

Do szklanki wlewamy fante, dodajemy przeciśnięty czosnek, cukier, musztardę i dokładnie wymieszać. Układamy filety w misce i zalewamy marynata-odstawiamy do lodówki na min.-3 godziny. Wyjąć odsączyć na durszlaku i posypać vegetą i pieprzem mielonym. Obtoczyć w bułce tartej i rumienić na dobrze rozgrzanym tłuszczu.

Składniki

  • 3-4 filety z udka kurczakabułka tarta
  • vegeta, pieprz mielony
  • oliwa z oliwek
  • Polewa:
  • 1 łyżka musztarda
  • 1/2 szklanki fanty cytrynowe
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki cukru

Podobne przepisy do Filety z udka kurczaka o smaku musztardowym.