Golonko pieczone w piwie

Reklama

Opis przygotowania

Golonka oczyścić (ewentualne włoski opalić nad palnikiem). Dać do garnka, zalać wodą, dodać marchew, cebule, czosnek, seler, ziele, liście laurowe, sól i pieprz. Gotować przez 2h. Odsączyć z wywaru, przełożyć do naczynia żaroodpornego polać odrobina oliwy, zalać piwem, posypać papryką i piec w piekarniku 1,5h. Podlewać w trakcie pieczenia piwem i wywarem z gotowania

Składniki

  • 3 golonki.oliwa.
  • pieprz ziarnisty.
  • seler.
  • marchew.
  • Sól.
  • cebula.
  • 2 ząbki czosnek.
  • kilka ziaren ziele angielskie.
  • 3 liście laurowe.
  • puszka piwo.
  • papryka słodka

Podobne przepisy do Golonko pieczone w piwie