Grillowane roladki drobiowe

Reklama

Opis przygotowania

Mięso porcjujemy na kotlety, zalewamy marynatą. Marynata: olej mieszamy dokładnie z sosem słodko-pikantnym. Odstawiamy do lodówki na 4 godziny. Czosnek drobniutko siekamy, dodajemy na rozpuszczone masło na patelni, następnie dodajemy szpinak i przesmażamy mieszając. Każdy kotlet smarujemy szpinakiem, układamy plaster sera żółtego, spinamy wykałaczkami. Grillujemy do miękkości mięsa, smarując co pewien czas roladki pozostałą marynatą.

Składniki

  • 4 filety z piersi kurczaka 20 dag mrożonego szpinaku
  • 15 dag żółtego sera w plastrach
  • 2-3 łyżki masła
  • olej 1|2 szklanki
  • 2-3 łyżki słodko - pikantnego sosu chili
  • 1 ząbek czosnku

Podobne przepisy do Grillowane roladki drobiowe