Gyros w naleśniku

Reklama

Opis przygotowania

Wszystkie składniki ciasta utrzeć mikserem. Na rozgrzaną patelnię dać odrobinę tłuszczu, nalewać porcje ciasta i smażyć naleśniki.
Mięso opłukać, odsączyć i pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać margarynę, dodać do niej pokrojone mięso i posypać przyprawą do gyrosa (jeśli ktoś nie lubi na ostro to dać tylko 1/2 opakowania)
Całość smażyć aż mięso będzie miękkie.
Kapustę poszatkować ogórka obrać i razem z pomidorami pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć.
mięso, kapustę, ogórek, pomidory, kukurydzę majonez i keczup dokładni wymieszać. Doprawiając do smaku kucharkiem.
Na naleśniki nakładać porcje farszu gyrosowego i zwijać jak krokieta. Ułożyć na blaszce wyłożonej folią aluminiową i posypać startym żółtym serem. Zapiekać około 10-15 minut. Przed podaniem polać po wierzchu keczupem.

Składniki

  • Ciasto:3 jajka
  • 500 ml mleka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ok.2 szklanek maki pszennej
  • Farsz:
  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • 1 duża podwójna pierś z kurczaka
  • łyżka margaryny
  • 1 duży ogórek świeży
  • 2 pomidory
  • puszka kukurydzy
  • przyprawa do gyrosa
  • szklanka majonezu
  • 1/2 szklanki keczupu
  • kucharek
  • ser żółty

Podobne przepisy do Gyros w naleśniku