Jajeczka w mięsnej skorupce

Reklama

Opis przygotowania

Mięso mielone przygotować jak na klasyczne kotlety, obkleić nim ugotowane jajka i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na małym gazie, gdy kotlety będą zimne przekroić je na dwie porcje. Układamy w głębokim talerzu opierając o ścianki, środek ma być wolny. Kostkę rosołową i żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić i zalać kotlety do 1/2 ich wysokości. Po zastygnięciu galaretki podajemy z ostrą ćwikłą. Smacznego!

Składniki

  • 1/2 kg mięsa mielonego1 mała bułka
  • 1 jajko surowe
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • 1 szklanka wody
  • 1 kostka rosołowa-drobiowa
  • 1 łyżeczka żelatyny

Podobne przepisy do Jajeczka w mięsnej skorupce