Jogurtowa pianka

Reklama

Opis przygotowania

Herbatniki zmielić, wymieszać z płynnym masłem i 1 łyżką śmietany, wyłożyć tą masą dno formy i schłodzić w lodówce. Kremówkę ubić osobno, żelatynę rozpuścić małej ilości wody, ubić z jogurtem i cukrem, dodać do jogurtu serek i kremówkę tężejące wylać na herbatniki. Galaretkę rozpuścić w 3 szklankach wody i gęstniejącą wylać na poukładanych kosteczkach owoców.
Zostawiamy w lodówce do następnego dnia.

Składniki

  • 30 dag herbatników pełnoziarnistych15 dag masła
  • 1 łyżka śmietany
  • 2.1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki
  • 25 dag waniliowego serka homogenizowanego
  • 3 łyżki cukru
  • 8 łyżeczek żelatyny
  • 3 jabłka lub nektarynki
  • 2 galaretki np. agrestowe

Podobne przepisy do Jogurtowa pianka