biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać, dodać żółtka – ubijać, na koniec dodać mąkę i proszek. Wlać ciasto na dużą blachę i upiec.
Wyłożyć foremkę folią aluminiową na spód dać biszkopt. Ugotować galaretkę pomarańczową w szklance wody i posłodzić ją 2 łyżkami cukru, wystudzić, ubić szklankę śmietanki 30% dodać zimną galaretkę i wymieszać, lekko krzepnącą śmietanę dać na biszkopt. Jak zastygnie wlać na to galaretkę bursztynową rozpuszczoną w 2 szklankach wody. Wstawić do lodówki w tym czasie ubić szklankę śmietanki i wlać do niej zimną galaretkę cytrynową rozpuszczoną w szklance wody i posłodzoną 2 łyżkami cukru, wlać to na zastygniętą galaretkę bursztynową. Jak to zastygnie ułożyć owoce i zalać je galaretką malinową rozpuszczoną w 3,5 szklankach wody.