Białka oddzielamy od żółtek. Do żółtek dodajemy proszek do pieczenia i mieszamy. Białka ubijamy z cukrem na sztywno. Do białek dodajemy żółtka, uprzednio wymieszane z 2 łyżkami gorącej wody. Na koniec dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy. Wykładamy do tortownicy, wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp 170 stopni około 35-40 minut.
Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy przez kilka minut na najwyższych obrotach. Następnie łączymy z tężejącą galaretką, przygotowaną w proporcji 2 galaretki w 2 szklankach wody. Masę wykładamy na ciasto, na nią zaś owoce w dowolne wzory. Wszystko zalewamy galaretką, przygotowaną w proporcji 2 galaretki na 3 szklanki wody.
Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.