Kebab z łososiem

Reklama

Opis przygotowania

Bułki poprzekrawać wzdłuż, włożyć do piekarnika i zapiec, aby były chrupiące. Pomidora umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w półpierścienie. Bułki posmarować dość grubo serkiem kanapkowym, po czym na spodniej połowie bułek układać pokolei, listki sałaty, łososia, plasterki pomidorów, plasterki ogórka, cebulkę, ser feta i jeszcze raz liść sałaty. Przykryć górną połową bułki (również posmarowaną serkiem kanapkowym). Lekko docisnąć.
Polecam białe, wytrawne wino.

Składniki

  • 2 duże bułki do hamburgerów lub 1 duża do kebabów100g łososia norweskiego w plastrach
  • 1 pomidor
  • Kilka plasterków zielonego ogórka
  • 6 dużych listków sałaty karbowanej
  • 1 mała cebulka
  • Serek kanapkowy o dowolnym smaku
  • 2 dość cienko ukrojone plastry sera feta

Podobne przepisy do Kebab z łososiem