Krokiety na słodko

Reklama

Opis przygotowania

Smażymy naleśniki. Twaróg mieszamy ze śmietaną i cukrem wanilinowym na jednolita masę, dodajemy rodzynki. Usmażone naleśniki smarujemy masą serową i składamy krokiety. Krokiety panierujemy w roztrzepanych jajkach i wymieszanych razem bułce tartej i wiórkach kokosowych. Obsmażamy na złoto na oleju.

Składniki

  • Na naleśniki:1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • sól
  • Nadzienie:
  • 1/2 kg twarogu łowickiego na sernik
  • garść rodzynek
  • łyżeczka cukru wanilinowego Gellwe
  • 3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany
  • Na panierkę:
  • 3 jajka
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • olej

Podobne przepisy do Krokiety na słodko