Kura z kabaczkiem i pieczarkami.

Reklama

Opis przygotowania

Obrać kurę z kości i skóry, pokroić mięso w paski. Na patelnie wlewamy oliwę z oliwek i szklimy cebule pokrojona w kawałki, dodajemy kurę, podsmażyć lekko. Kabaczek myjemy i kroimy w kawałki dodać do mięsa, dodać pieczarki umyte i pokrojone w kawałki i suszone grzyby, podsmażyć i dusimy dolewając troszkę wody, doprawić do smaku sola i pieprzem. Jak będą pieczarki ala dent-danie gotowe. Dodać łyżkę śmietany, wymieszać. Podawać z ryżem, lub ziemniakami z wody.

Składniki

  • 300g kury ugotowanej (ja miałam z rosołu)1 kabaczek średniej wielkości
  • 1/2 cebuli dużej
  • 200g pieczarek
  • 3 grzyby suszone
  • sol,pieprz mielony
  • śmietana
  • oliwa z oliwek

Podobne przepisy do Kura z kabaczkiem i pieczarkami.