Kurczak w sezamie

Reklama

Opis przygotowania

Pierś oczyszczamy, myjemy i kroimy na drobne paseczki. Roztrzepujemy jajka razem z przyprawami. Bułkę tartą mieszamy z sezamem.

Kawałki kurczaka obtaczamy najpierw w jajku a następnie w bułce z sezamem i wrzucamy na rozgrzany olej. Pieczemy chwilę, ze wszystkich stron i wykładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Gotową przekąskę możemy podawać z dowolnym dipem. Ja przygotowałam swój z przepisu Pyzy, pasował idelanie:

http://www.przepysznie.pl/przepisy/sosy/dip_egzotyczny

!Que aproveche!

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka0,5 szkl. bułki tartej
  • 0,5 szkl. sezamu
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • szczypta curry
  • olej do smażenia

Podobne przepisy do Kurczak w sezamie