Spaghetti śródziemnomorskie

Reklama

Opis przygotowania

– Warzywa myjemy i kroimy w kostkę.
– Na oliwie z pierwszego tłoczenia podsmażamy delikatnie czosnek, gdy kuchnia wypełni się aromatem czosnkowym, dodajemy cukinię i paprykę, mieszamy i dusimy do momentu, aż będą al dente.
– Gotujemy makaron według wskazań na opakowaniu i przykrywamy, by pozostał gorący.
– Gdy warzywa są już al dente, dodajemy krojone pomidory, oregano, paprykę, fit up oraz sól i pieprz, mieszamy. Dusimy na wolnym ogniu nie dłużej niż kwadrans.
– Makaron dodajemy do sosu, delikatnie mieszamy, podajemy natychmiast z grana padano.

Składniki

  • - makaron spaghetti na dwie porcje- 2 małe cukinie
  • - czerwona papryka
  • - 3 ząbki czosnku
  • - 3 płaskie łyżeczki suszonego oregano
  • - 200 - 250 gram krojonych pomidorów (w puszce lub kartoniku)
  • - szczypta ostrej papryki w proszku
  • - szczypta Kamis Fit up do duszonych warzyw i zup
  • - 3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • - sól, pieprz
  • - grana padano do dekoracji

Podobne przepisy do Spaghetti śródziemnomorskie