Mango banana bread

Reklama

Opis przygotowania

Jajka łączymy z olejem i mlekiem ubijać na małych obrotach. W misce łączymy mąkę, cukry, sodę, proszek, sól i cynamon. Do mokrych składników dodajemy suche składniki i znowu na małych obrotach mieszamy. Na koniec wrzucamy rozgniecione banany, rodzynki, skórkę z cytryny i pokrojone w kostkę mango i mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą i pieczemy w 180 stopniach ok 60-70 minut. Mi wyszły z tej ilości 2 keksówki

Składniki

  • 3 jajkałyżeczka cynamonu
  • 1/4 łyżeczki sóli
  • skórka z cytryny
  • 1/2 szkl brązowy cukru,
  • 2/3 szkl cukru
  • 1 mango
  • 2 szt. banany
  • łyżeczka proszku do pieczenia Gellwe
  • łyżeczka sody Gellwe
  • 2 i 1/2 szkl mąki
  • 3/4 szkl. oleju z pestek winogron
  • 3/4 szkl rodzynek

Podobne przepisy do Mango banana bread