Mięso kroimy w drobną kostkę. Wkładamy do naczynia (miska) vegetujemy, pieprzymy dodajemy ok 2 łyżek cytryny dobrze mieszamy, dodajemy mąkę i mieszamy dokładnie. Zostawiamy na ok 15 min. W tym czasie na patelni z olejem, szklimy cebulę i rumienimy czosnek. Do garnka przekładamy cebulkę i czosnek a na pozostałym oleju smażymy mięso jeżeli mało oleju to dodajemy. Mięso należy tak smażyć aby nie wypływał sok z mięsa bo wtedy mięso traci całą zawartość i staje się suche. Należy nakładać po niewielkiej ilości mięsa i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Po zakończeniu smażenia mięsa przekładamy do garnka z cebulka i czosnkiem, dodajemy wodę i dusimy do miękkości.
SOS: Grzyby myjemy i moczymy 2-3 godziny w zimnej wodzie i w tej samej wodzie gotujemy. Gdy są już miękkie, wyjmujemy je i drobno siekamy, mąkę rozprowadzamy zimną wodą i łączymy z wywarem grzybowym. Doprawiamy i zagotowujemy, mieszamy ze śmietaną. Gdy mięso jest już miękkie łączymy z sosem i podajemy z ryżem.