1. Ciasto: Ubić białka z cukrem na pianę, gdy są sztywne dodać żółtka i dalej ubijać, masło roztopić i ostudzić, wymieszać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, do masy jajecznej dodać sypkie produkty lekko mieszać dodając masło. Wysmarować tortownicę o średnicy 24 cm, wyłożyć papierem, wlać ciasto i piec aż odejdzie od foremki. Wystudzić
2. Mus: do jednego garnka wlać litr wody, postawić na ogniu, ogrzewać, do drugiego garnka wsypać połowę cukru 6 żółtek, śmietanę i kakao, garnek z tymi produktami umieścić na garnku z gotującą się wodą, mieszać łyżką aż masa będzie gęsta, zdjąć garnek z pary dodać start ą czekoladę na grubym tarku i masło pokrojone w kostkę i mieszać aż składniki się roztopią i złączą ze sobą, dodać alkohol i pianę z białek ubitą z pozostałym cukrem, masę wylać na biszkopt wstawić na noc do lodówki, przed podaniem dekorować bitą śmietaną.