Naleśniki z parówkami

Reklama

Opis przygotowania

Przygotowujemy ciasto na nalesniki i odstawiamy na ok 30 min aby zgestnialo. Cebule i pieczarki kroimy w kostke. Cebule szklimy na oleju a nastepnie dodajemy pieczarki i smazymy az odparuja. W trakcie doprawiamy sola. pieprzem i ziolami prowansalskimi. Smazymy nalesniki.Kazdy nalesnik smarujemy uduszonymi pieczarkami z cebula,posypujemy startym zoltym serem, kladziemy parowkie i zwijamy w rulonik. Przed podaniem podsmazamy na oleju. Mozna polac keczupem.

Składniki

  • Na nalesniki:1 szklanka wody
  • 1 szklanka mleka
  • 1 i 1/2 szklani maki
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • olej do smazenia
  • Na nadzienie:
  • 8 parowek
  • 2 cebule
  • 35dag pieczarek
  • 20 dag sera zoltego
  • sol
  • pieprz
  • szczypta ziol prowansalskich

Podobne przepisy do Naleśniki z parówkami