Przekąska z pieczarek

Reklama

Opis przygotowania

Formę żaroodporną wysmarować masłem ,ułożyć pieczarki z których usunęliśmy ogonki,środki pieczarek posypać delikatnie solą,pieprzem i bazylią.
Ser topiony pokroić w niewielką kostkę i ułożyć w czapeczkach pieczarek.
Marchew ugotować w skórce, obrać i pokroić w kostkę, dodać filet z kurczaka pokrojony w kostkę, groszek konserwowy, śmietanę i doprawić do smaku, wymieszać.
Marchewkę położyć na kosteczkach topionego sera,posypać tartym serem i pieprzem ziołowym. Zapiec w gorącym piekarniku około 10-15 min .
Ja podałam z cienkimi paseczkami piersi kurczaka, usmażonymi jak kotlety schabowe.

Składniki

  • 10 dużych pieczarek1 filet z piersi kurczaka
  • 2 marchewki
  • 1/2 puszki groszku konserwowego
  • 1 serek topiony śmietankowy
  • 10 dag sera żółtego -tartego
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • 1 łyżka masła
  • sól i pieprz do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • bazylia do smaku

Podobne przepisy do Przekąska z pieczarek