Roladki ananasowe

Reklama

Opis przygotowania

Mięso pokroić jak na kotlety, delikatnie rozbić, opruszyć lekko vegetą i pieprzem od wewnętrznej strony, na każdy kawałek mięsa położyć pół plastra ananasa – plaster sera żółtego – pieczarki pokrojone w kosteczkę , zawijać roladki i spiąć wykałaczką.
Ułożyć w naczyniu do pieczenia posypać przyprawami, na wierzch pokroić płatki margaryny, posypać startymi na grubym tarku pieczarkami, serem żółty i pokrojonymi ananasami, piec pod przykryciem.

Składniki

  • 1 kg filetu z kurczaka, 4 pieczarki (duże),
  • puszka ananasów,
  • 5 dag margaryny,
  • papryka ostra w proszku,
  • pieprz,
  • vegeta,
  • ser żółty 20 dag,

Podobne przepisy do Roladki ananasowe