Rumowa sałatka orzechowa

Reklama

Opis przygotowania

– Przygotowujemy ananas: odkrawamy oba końce, następnie stawiamy owoc na desce i starannie obieramy ze skóry, kroimy na ćwiartki, a następnie wycinamy twardą część. Owoc kroimy następnie w ukośne plastry. Wrzucamy do miseczki.
– Z umytej i sparzonej pomarańczy odcinamy oba końce. Za pomocą giętkiego noża obieramy owoc ze skóry i białej błonki starannie, tak, aby móc następnie wykroić pomarańczowe "fileciki". Owoc dodajemy do ananasa.
– Obrane włoskie orzechy dodajemy do sałatki. Skrapiamy rumem i dodajemy perełki złote.

Składniki

  • mały ananas1 pomarańcza
  • garść łuskanych orzechów włoskich
  • 5 łyżeczek rumu
  • złote perełki Dr.Oetker'a

Podobne przepisy do Rumowa sałatka orzechowa