Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą

Reklama

Opis przygotowania

Płaty śledziowe płuczemy w wodzie i kroimy w kostkę. Następnie odcedzamy fasolę i dodajemy do śledzi. Jajko gotujemy na twardo oraz kroimy w drobne kawałki. Ogórki kiszone – mogą być również dodane konserwowe dla urozmaicenia smaku – również kroimy w kostkę, to samo robimy z cebulą i wszystko razem mieszamy. Na koniec dodajemy majonez, trochę musztardy i ketchupu, solimy i pieprzymy dla smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy i gotową sałatkę można podawać na stół:) Smacznego!

Składniki

  • płaty śledziowe w olejukonserwowa czerwona fasola
  • ogórki kiszone
  • jajka
  • majonez
  • ketchup
  • musztarda
  • sól
  • pieprz

Podobne przepisy do Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą