Sałatka warstwowa

Reklama

Opis przygotowania

1.Jajka ugotuj na twardo.Ostudź,obierz pokrój na plasterki.Kapustę pekińską oczyść z wierzchnich liści,pokrój lub porwij w palcach na kawałki.Żółty ser i szynkę pokrój w drobną kostkę.Ogórki konserwowe pokrój na cienkie plasterki.
2.Wszystkie składniki układaj warstwami w salaterce,każdą warstwę przekładając sosem tatarskim (jeśli trzeba,przypraw do smaku solą,pieprzem i ulubionymi ziołami.Przed podaniem sałatkę możesz schłodzić w lodówce.

Składniki

  • 10 jajekgłówka kapusty pekińskiej
  • 3-4 pomidory
  • 20 dag, żółtego sera
  • 2o dag.szynki
  • kilka ogórków konserwowych
  • 2-3 słoiczki sosu tatarskiego

Podobne przepisy do Sałatka warstwowa