Sernik z płatkami migdałowymi i karmelem

Reklama

Opis przygotowania

Ze składników na ciasto zrobić ciasto i schłodzić w lodówce około 30 minut.Następnie wylepić nim tortownicę.Ciasto podpiec 15 minut w 200stopniach C.

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym następnie ucierając dodawać ser,śmietanę,mąkę i wszystko połączyć.Następnie dodać sparzone i oprószone mąką rodzynki i ubitą pianę delikatnie wymieszać.Masę wylać na podpieczone ciasto.Piec w temperaturze 180 stopni około 70 minut .Następnie wystudzić.Gdy wystygnie posypać cukrem pudrem ,prażonymi migdałami polać karmelem .Smacznego

Składniki

  • Składniki:
  • 25 dag masła
  • 30 dag mąki
  • 10 dag cukru pudru
  • 2 żółtka
  • Masa serowa:
  • 1 kg sera białego Piątnica
  • 150 ml śmietanki kremowej
  • 7 jajek
  • 5 łyżek mąki ziemniaczanej
  • 35 dag cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 15 dag rodzynek
  • 15 dag płatków migdałowych
  • 4 łyżki cukru /karm

Podobne przepisy do Sernik z płatkami migdałowymi i karmelem