Tort naleśnikowy

Reklama

Opis przygotowania

Mleko i jaja łączymy ze sobą dosypujemy mąkę ze szczyptą soli,tak aby konsystencja ciasta lanego pozostawiała po wyjęciu łyżki z ciasta cienką,aksamitną powłoczkę.Dopiero gdy ciasto jest gotowe wkruszamy do niego twaróg i miksujemy na małych obrotach w celu rozbicia większych grudek.Smażymy na oleju na złoty kolor.Przekładamy gorące dżemem,a ostatnią warstwę powinny stanowić jagody.Torcik polewamy sosem truskawkowym i dekorujemy jagodami. Smacznego.

Składniki

  • Na ciasto:2 jajka
  • mleko
  • mąka pszenna
  • sól
  • 150 dag twarogu półtłustego
  • Do przełożenia:
  • dżem z czarnej porzeczki
  • dżem z rabarbaru i jabłek
  • filiżanka jagód
  • sos truskawkowy

Podobne przepisy do Tort naleśnikowy