SNIKERS

Reklama

Opis przygotowania

BISZKOPT:
Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek z cukrem, dodając żółtka i proszek wymieszany z kakao i mąką, delikatnie wymieszać.
Piec w 175 stop. przez 20 minut.

KREM:
Budyń ugotować z cukrem w nieco mniejszej ilości mleka, niż podano w przepisie na opakowaniu.

Biszkopt przekroić na 2 części. Na pierwszą część biszkoptu nałożyć krem budyniowy, przykryć drugą częścią biszkoptu. Na ciasto wyłożyć masę krówkową i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.

Składniki

  • 6 szt jajka,6 łyżek mąka,
  • 6 łyżek cukier,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • 1 łyżka kakao
  • 1 puszka masy krówkowej gotowej,
  • 200 g orzechy włoskie,
  • 1 opak budyń śmietankowy,
  • 0,5 l nie całe mleko,
  • 2 łyżki cukier

Podobne przepisy do SNIKERS