surowka badzi

Reklama

Opis przygotowania

kapuste drobno poszatkowac.wsypac do miseczki.posypac troche sola,utluc reka i odstawic na kilka minut az odsaczy sie woda.potem zetrzec na grubych oczkach marchewi jablka.pomidor przepolowic i pozbyc sie gniazd nasiennych,pokroic go w kostke.ogorki w plasterki.szczypiorek posiekac.

sos.
do szklanki z olejem dodac ziola prowansalskie,suszony szczypiorek,sol,pieprz,sos koperkowo-ziolowy.

surowke polac tym sosem i wymieszac.odstawic na kilka minut zeby przeszla sosem. ,, smacznego ,,

Składniki

  • mala glowka bialej kapusty4 peczki szczypiorku
  • 2 duze marchewki
  • 1 sredni pomidor
  • 3 wieksze ogorki konserwowe
  • 2 srednie jablka
  • pol szklanki oleju
  • 1 sos koperkowo-ziolowy
  • soli pieprz wedle uznania
  • mala lyzeczka ziol prowansalskich
  • suszony szczypiorek

Podobne przepisy do surowka badzi