Szyneczka w sosie pieczeniowym

Reklama

Opis przygotowania

Mięso umyć i pokroić na grubsze plastry, do naczynia żaroodpornego wlać kilka łyżek oleju, na rozgrzany olej położyć mięso i przypiec z obu stron, dać liście i ziele, pokroić cebulkę i czosnek w kostkę, wsypać do mięsa i podpiec aby cebulka była zrumieniona tak aby uzyskać potem ciemny kolor sosu. Następnie podlać mięso wodą aby było zakryte, gotować do miękkości mięsa, dodać śmietanę, kostkę mięsną mąkę rozrobić w odrobinie wody wlać do sosu i zagotować, dodać pokrojony koperek, przyprawić przyprawami.

Składniki

  • 1 kg mięsa od szynki, 1 duża cebula,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 3 liście laurowe,
  • 4 ziela angielskie,
  • olej,
  • 2 łyżki śmietany 30%,
  • 3 łyżki mąki,
  • koperek,
  • wegeta, pieprz,
  • 1 kostka mięsna,

Podobne przepisy do Szyneczka w sosie pieczeniowym