Tort kokosowo – ananasowy

Reklama

Opis przygotowania

1. Białka ubić z cukrem, dodawać po 1 żółtku oraz mąki zmieszane z proszkiem. Piec ok. 50 min w temp. 175st.

2. Zimny biszkopt przekroić na 3 krążki. Batony drobno pokroić. Ananasy osączyć pokroić w kosteczkę. Śmietanę ubić z pudrem, dodać fixy. Dodać batony, stopniowo dodawać ananasy, delikatnie wymieszać. Kremem przełożyć krążki ciasta, posmarować boki.

3. Wierzch ciasta polać polewą. Czekoladę z mlekiem rozpuścić. Zrobić esy-floresy na ciemnej polewie. Dobrze schłodzić.

Składniki

  • BISZKOPT: 6 jajek,
  • 1 i1/2 szkl. mąki,
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.
  • MASA:
  • 1/2 l kremówki,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • 2 Śmietan - fixy,
  • 2 "Princessy XXL" kokosowe,
  • puszka ananasów.
  • DODATKOWO:
  • polewa czekoladowa,
  • biała czekolada,
  • 4 łyżki mleka.

Podobne przepisy do Tort kokosowo – ananasowy