Tort Tygrysek

Reklama

Opis przygotowania

Biszkopt:
Biszkopt robimy według przepisu podanego tutaj–> http://www.przepysznie.pl/moj_profil/podglad/przepisy/desery/tort_borowkowo_malinowy oczywiście na prostokątnej dużej blaszce…dzieląc składniki na dwa biszkopty:)

Masa:
Śmietanę ubić…pod koniec dodać cukier i żelatynę…

Masa ozdobna:
Wodę gotujemy z tłuszczem, po zagotowaniu wsypujemy mąkę, dokładnie mieszamy, chwilę prażymy. Zdejmujemy z ognia, dodajemy cukier puder i wyrabiamy na gładką masę. Dodajemy barwniki. Kiedy przestygnie można zaczynać lepienie ozdób.

Przekładanie:
Mamy dwa biszkopty prostokątne odcinamy u góry dwa trójkąty i formujemy uszka, każdy biszkopt smarujemy dżemem jako bazę, potem wykładamy bitą śmietanę i kładziemy drugi biszkopt. Całość smarujemy bitą śmietaną…dalej tylko wystarczy masa ozdobna i koniec…miłej zabawy:))

Składniki

  • Biszkopt:10 jaj
  • 2 szklanki mąki
  • szklanka cukru
  • Masa:
  • 1 litr śmietany 30%
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 3 łyżki wody
  • Masa ozdobna:
  • 0,5kg cukru pudru
  • 1 szklanka wody
  • 0,5 kostki margaryny Kasi
  • 1 szklanka mąki zwykłej
  • Masa bazowa:
  • Dżem truskawkowy

Podobne przepisy do Tort Tygrysek