Biszkopt:
Biszkopt robimy według przepisu podanego tutaj–> http://www.przepysznie.pl/moj_profil/podglad/przepisy/desery/tort_borowkowo_malinowy oczywiście na prostokątnej dużej blaszce…dzieląc składniki na dwa biszkopty:)
Masa:
Śmietanę ubić…pod koniec dodać cukier i żelatynę…
Masa ozdobna:
Wodę gotujemy z tłuszczem, po zagotowaniu wsypujemy mąkę, dokładnie mieszamy, chwilę prażymy. Zdejmujemy z ognia, dodajemy cukier puder i wyrabiamy na gładką masę. Dodajemy barwniki. Kiedy przestygnie można zaczynać lepienie ozdób.
Przekładanie:
Mamy dwa biszkopty prostokątne odcinamy u góry dwa trójkąty i formujemy uszka, każdy biszkopt smarujemy dżemem jako bazę, potem wykładamy bitą śmietanę i kładziemy drugi biszkopt. Całość smarujemy bitą śmietaną…dalej tylko wystarczy masa ozdobna i koniec…miłej zabawy:))