Tortilla z łososiem

Reklama

Opis przygotowania

Tortille posmarować serkiem mascarpone, szczególnie zwrócić uwagę, by smarować także krawędzie. Rozłożyć na każdej łososia sałatkowego, ogórek pokrojony w kosteczkę, plastry pomidora suszonego z oleju i uduszony,odsączony szpinak. Zwijać tortille w rulon (ściśle). Kroić ukośnie plastry ok. 1,5 cm i układać na półmisku. Kilka sztuk na środku pokroić na większe kawałki i ułożyć w kształcie kwiatu, w środek włożyć zioła lub zwiniętą sałatę kolorową.
Przekąska jest pyszna i wykwintna. Przepis powstał na podstawie porad szefa kuchni z Krakowa, podczas warsztatów kulinarnych w 4-o gwiazdkowym hotelu. Wszyscy byli zachwyceni.

Składniki

  • 1 opakowanie tortilli (5 sztuk o średnicy 24 cm)1 słoiczek pomidorów suszonych w oleju
  • 20 dag łososia sałatkowego wędzonego
  • 1/2 długiego ogórka zielonego
  • 25 dag serka mascarpone
  • 20 dag szpinaku uduszonego z czosnkiem (odsączonego)-może być mrożony

Podobne przepisy do Tortilla z łososiem