Truskawkowe trifle

Reklama

Opis przygotowania

Do 4 szklanek (salaterek itp) wkładamy po ok 1 i 1/2 biszkopta. Truskawki kroimy na 4 i wkładamy obok biszkoptów do szklanek. Rozrabiamy galaretkę (dajemy 100 ml wody mniej niż w przepisie). Przestudzona galaretka zalewamy truskawki i biszkopty i wstawiamy do lodówki. Kiedy galaretka stężeje wylewamy na nią na ok 2 palce custard. Chowamy do lodówki. Przygotowujemy bitą śmietanę, wykładamy ją na górę deseru i dekorujemy posypka.

Składniki

  • Biszkopty lady fingers ok 1 i 1/2 na porcjegalaretka truskawkowa Gellwe
  • 4 bardzo duże truskawki
  • bita śmietana Snieżka Gellwe i mleko do jej przygotowania
  • custard (sos budyniowy) małe opakowanie (475g) lub puszka
  • posypka do dekoracji

Podobne przepisy do Truskawkowe trifle