USZKA Z RYBKĄ I GRZYBKAMI

Reklama

Opis przygotowania

1. Zagnieść ciasto (musi być twardsze niż to na pierogi) zrobić farsz: ugotować grzybki następnie odcedzić zimne zmielić wraz z surową rybą. Usmażyć na złoto cebulkę na margarynie. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i przyprawić (farsz ma być dobrze przyprawiony)

2. Ciasto cieniutko rozwałkować, wykrawywać małe kwadraciki dawać w środek farsz i sklejać na uszka. gotować w solonej wodzie. Podawać z czerwonym barszczem.

Składniki

  • CIASTO:4 żółtka,
  • woda / pół szklanki,
  • 0,5 kg mąki,
  • FARSZ:
  • 0,5 kg surowego filetu rybnego,
  • 15 dag suszonych grzybów,
  • 2 cebule,
  • 15 dag margaryny,
  • 3 łyżki bułki tartej,
  • przyprawy (maga, pieprz, vegeta),

Podobne przepisy do USZKA Z RYBKĄ I GRZYBKAMI