Wątróbka Drobiowa z Jajecznicą

Reklama

Opis przygotowania

► Pieczarki oczyścić, umyć, jedną połowę pokroić w plasterki i / odstawić /. Drugą połowę smażyć osobno jak będą prawie że miękkie to przyprawić ziołami prowansalskimi solą i pieprzem.

► Wątróbkę oczyścić z tłuszczu i błonek, umyć, ręcznikiem papierowym osuszyć i pokroić w średniej wielkośći kawałki.

► Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle dodająć kostki szynki wędzonej i w plasterki pokrojone pieczarki. Smażyć jeszcze kilka minut.

► Do smażących się pieczarek dodać wątróbkę, zieloną cebulkę i zapiekać aż wątróbka będzie miękka. Wtedy wbić jajka dodać natką pietruszki i intensywnie mieszająć jeszcze raz doprawić solą i pieprzem.

Składniki

  • 200 gr. Wątróbki drobiowej250 gr. Pieczarek
  • 4 Jajka
  • 70 gr. Szynki wędzonej (porcjowana w kostkach)
  • 2 Łyżki masła
  • Zioła prowansalskie
  • 1 Pęczek zielonej cebulki
  • 1 Pęczek natki pietruszki
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Wątróbka Drobiowa z Jajecznicą