Chinkali

Reklama

Opis przygotowania

Ciasto zagnieść z mąki, jajka, oleju i szczypty soli oraz wody w takiej ilości, aby uzyskać gładkie i lśniące ciasto.
Mięso mielone mieszane łączymy z posiekaną cebulką, doprawiamy solą i pieprzem, dolewamy wodę i wyrabiamy gładką masę. Ja od siebie dodałam garść posiekanego świeżego majeranku.
Ciasto rozwałkujemy na cienki placek, wycinamy kółka, na środku krążka kładziemy porcję farszu i zlepiamy malutkie "sakiewki". Gotujemy w dużej ilości osolonej wody.

Składniki

  • Ciasto;1/2 kg mąki
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oleju
  • 1 szczypta soli
  • Farsz:
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • sól
  • 1/2 szklanki ciepłej wody

Podobne przepisy do Chinkali