Umyte mięso pokroić w grubą kostkę i usmażyć w dużym garnku na niewielkiej ilości oliwy. Do garnka dodać obrane, pokrojone w grubą kostkę ziemniaki. Zalać wodą, tak aby przykryć zawartość, posolić i gotować do miękkości ziemnikaów i mięsa.
W między czasie przygotować masalę:
Do blendera wrzucić imbir, czosnek, papryczki chilli, goździki, cynamon, ziarna kolendry, kmin rzymski, pieprz, kurkumę, ocet i trochę oliwy. Zmiksować, aż powstanie gładka masa.
Cebule pokroić w kostkę i usmażyć na patelni. Gdy zmięknie dodać masalę i smażyć kilka minut.
Gdy ziemniaki będą już miękkie, odlać ok połowę wody, a do garnka dodać zawartość patelni. Dusić ok. 10 minut, często mieszając, tak aby masala dokładnie związała się z mięsem i ziemniakami.
Podawać z czymś do popicia;)