Na dużej patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebule drobno posiekane, dodajemy czosnek drobno posiekany, chilli, kmin rzymski i oregano i mieszając smażymy przez minutę. Dodajemy mięso, mieszając smażymy. Dodajemy pomidory z zalewą i passate. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę. Doprawić solą oraz pieprzem oraz 1/2 łyżeczki przyprawy meksykańskiej. Smażymy jeszcze chwilę. Na koniec dodajemy kukurydzę i chwilę razem smażymy. Można użyć gotowej salsy i dodać do sosu. Ser żółty ścieramy na tarte. Na placki tortilli nakładamy część farszu, posypujemy serem, zwijamy w rulon i układamy w formie do zapiekania którą wcześniej jest wysmarowana oliwą. Posypujemy gotowe rulony serem żółtym i odrobina sosu i zapiekamy w piekarniku na 180st. przez ok 8-10 minut. Podajemy najlepiej z meksykańskim piwem:)