ZAPIEKANKA ŚWIDERKOWA

Reklama

Opis przygotowania

Makaron ugotuj w osolonej wodzie i wrzuć do dużej miski. Kiełbasę, paprykę i cebulę pokrój w kostkę, pieczarki w półplasterki. Kiełbasę, pieczarki i cebulę przesmażaj po kolei na oleju i dodawaj do makaronu. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Do makaronu dodaj ser, paprykę, kukurydzę, koperek, przyprawę do gulaszu, sól i pieprz. Wymieszaj, przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz 20 minut.

Składniki

  • opakowanie makaronu świderki Lubella 1/2 cienkiej kiełbasy
  • 40 dag sera żółtego
  • 7 pieczarek
  • 1 papryka czerwona
  • puszka kukurydzy
  • 2-3 cebule
  • 2-3 łyżki oleju
  • przyprawa do gulaszu
  • 2 łyżki koperku suszonego
  • sól
  • pieprz

Podobne przepisy do ZAPIEKANKA ŚWIDERKOWA